Onze aanpak

Focus bij voorkeur op het meetbaar verbeteren van uw salesperformance.

By Objectives adviseert bedrijven in het verbeteren van sales prestaties en helpt bij het veranderen om concrete en meetbare commerciële doelstellingen te realiseren. Dit doen we door het transparant maken van verkoopactiviteiten en resultaten die daarvan het gevolg zijn.

Het stappenplan ziet er als volgt uit:

  1. Wij vertalen met u uw verkoopstrategie in concrete doelen. We kijken naar uw focusgebieden, naar de activiteiten van afdelingen van uw organisatie en analyseren hoe salesprocessen uw strategie ondersteunen of belemmeren.
  2. Wij brengen met u in beeld hoe uw huidige salesprocessen verlopen en wat het verband is tussen commerciële inspanningen en verkoopresultaten. Hiervoor kan  een ‘sales dashboard’ worden gemaakt.
  3. Wij begeleiden u indien gewenst bij het voeren van de salesvoortgangsgesprekken (bilateralen), om u te helpen goed te anticiperen op de kwaliteit, kwantiteit en richting van de verkoopinspanningen versus de te behalen resultaatdoelen.
  4. Wij geven u een helder advies voor de inrichting van een effectieve en efficiënte verkooporganisatie, op basis van uw doelen, uw huidige processen en uw mogelijkheden. In dit advies geven wij aan hoe uw medewerkers de nodige verkoopkwaliteiten kunnen ontwikkelen om de verandering van uw verkooporganisatie vorm en inhoud te geven.
  5. Na de implementatie sluiten wij het samenwerkingstraject af met een wederzijdse evaluatie en meten of vooraf besproken doelstellingen (Resultaten, Activiteiten en/of Competenties) daadwerkelijk zijn gerealiseerd.